Ensin Matias kantoi kaikki rojut ulos talosta. Sitten hän otti harjan käteensä ja ryhtyi siivoamaan. Silläaikaa Josefiina keinutteli kiikussa, johon oli kovin mielistynyt.

Matias teki tulen takkaan ja siinä vaiheessa oli muuttokuormaakin alettu kantamaan sisään. Olivatpa he ehtineet levittää jopa matot lattialle ja astioita kaappiin.

Koska he eivät saaneet tuotua sänkyä mukanaan, täytyi nuoren isännän rakentaa se itse. Tämä ei kylläkään ollut hänellle mikään ongelma, kun puutyötaitoa löytyy yllinkyllin.

Josefiina petasi sängyn ja he päättivät heti käydä nukkumaan, kun takana oli rankka päivä. Uskomattoman paljon he kyllä saivatkin yhden päivän aikana tehtyä.

Aamulla nJosefiina ryhtyi pirteänä aamupalan tekoon ja Matias vuorostaan istahti hetkeksi keinutuoliin.

 

"Ja takaisin maan pinnalle" Tein siis itse sohvasängyn, samoin pirtinpöydän. En ollut koskaan aiemmin tehnyt tuollaisia, tai edes tuontapaisia huonekaluja, joten homma oli minulle aivan uusi. Olen kyllä oikein tyytyvänen lopputulokseen, vaikka sänkyyn jouduinkin tekemään yhden  osan kahdesti halkeamisen vuoksi. Materiaalina käytin balsaa. Osat leikkasin mattoveitsellä ja apuna käytin saksia (olivat jo valmiiksi ihan tylsät). Mallin otin Nukkekoti ja lelu EM:stä ostetusta sängystä. Sitten vaan maalasin osat ja liimasin yhteen kuumaliimalla, joka ei tosiaankaan ole paras mahdollinen tähän tarkoitukseen.

Tässä muutama kuva tekovaiheista.

Pirtinpöydän jalkoina on vanhat katkaistut shakkinappulat. Pöytälevy on tiimarin puukyltti. Alaosan poikkipuun tein puisesta lyijykynästä. Lopuksi maalasin koko komeuden ja liimasin osat.

Kirjoittelen taas juttuja Pikku Pirtistä kun ehdin:)